Tollo ML Woodoo

Kutsumanimi: Tollo
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Cremello
Säkä: 167cm
Ikä: 13 v (s.  31.10.2011) oma
Rekisterinumero: VH12-031-0240
Osaaminen:ko HeA re 160 cm me 150 cm
Ennätys:
Omistaja:Anne (VRL-06858)/Seppele
Kasvattaja: Mêl Seren
Meriitit: PP-MVA, ERJ-I, YLA2

Luonne

Yleisesti: Kermanvärinen Tollo on erittäin kiltti estepainotteinen ori. Hevosella on hyvä työmoraali ja se kyllä tekee niin kuin ratsastaja haluaa. Jos kuski ei osaa pyytää tai laiskottelee, se heijastuu välittömästi Tolloon, joka päättää laiskotella myös. Orilla on valtavasti voimaa ja tahtoa esteillä, se on hyvä kilpahevonen.

Hoidettaessa: Vaikka ori on kiltti käsitellä, on silläkin huonoja tapoja. Karsinassa ori pyörii, varsinkin silloin jos sillä ei ole edessä ruokaa. Heinäverkon luona hevonen seisoo nätisti paikoillaan harjauksen ajan. Kurakeleillä ori on armoton hoitajalleen. Se piehtaroi joka kerta kaikista kuraisimmassa paikassa minkä se vaan sattuu löytämään. Tietenkin yhtälö: vaalea hevonen ja kura, on hyvin työläs hoitajalle. Satulointi tai suitsiminen eivät tuota Tollon kanssa ongelmia. Ori käyttäytyy hyvin myös eläinlääkärin ja kengittäjän läsnä ollessa. Veden kanssa Tollo on aluksi epäileväinen, mutta kun vesiletkun näyttää Tollolle ennen suihkuttamista, tai vie orin haistelemaan lätäkköä ennen läpi ratsastamista, ori on ihan ok veden kanssa.

Taluttaessa ja lastattaessa: Tollo on kiltti taluttaa. Silloin tällöin orin mielestä sähkölangat ovat pelottavia ja esimerkiksi portin kohdalla pitää tehdä loikka eteenpäin tai sivulle. Silloin taluttajan pitää olla tarkkana, ettei ori pääse karkuun. Autoon hevonen kävelee suoraan, se ei mieti kahdesti. Kulkeminen rekassa ja trailerissa onnistuu hyvin, Tollo on oikein mallikas matkustaja.

Ratsastaessa ja kisattaessa: Tollo on vahva ratsastaa. Se on energinen hevonen ja kulkee mielellään isossa ja pitkässä muodossa. Sileällä Tollon kanssa saa tehdä aika paljon töitä, että saa orin kuulolle ja ryhtiin. Se ei anna mitään ilmaiseksi ja jos ratsastajaa laiskottaa, niin ori käyttäytyy ihan samalla tavalla. Koska Tollo on raamikas ja isohko hevonen, sen vertymiseen menee aikaa. Väsyessään ori kuitenkin pakenee taas pitkäksi tai voi heitellä päätään ylös alas yrittäessään paeta tuntumaa.

Esteillä ori on loistava. Sillä on luontaisesti hyvin etenevä ja pyörivä laukka. Ainut ongelma on esteradallakin, se että Tollo ei malttaisi tulla lyhyemmäksi ja kuunnella pidätteitä. Lyhyet välit tuottavat Tollon kanssa ongelmia, jos hevosta ei saa ratsastettua oikein. Tahtoa sillä kuitenkin on ja kieltoja ei tule ilman todellista syytä. Jos paikka on huono, niin ori yrittää vielä viimeiseen asti ylittää esteen. Joskus se onnistuu siinä puhtaasti ja joskus se rämäyttää esteen läpi hajottaen koko esteen. Silti se ei epäröi hetkeäkään seuraavaa hyppyä lähestyttäessä. Tollolla on voimaa ja se hyppää hyvällä tekniikalla isojakin esteitä. Radalla ori täytyy vain saada kunnolla kuulolle ja sen ei saa antaa mennä liian kovaa. Maastossa ori taas on energinen. Se ei oikein millään malttaisi kävellä, vaan aina pitäisi ravata tai laukata. Ensimmäisten laukkapätkien jälkeen ori rauhoittuu hieman. Tollo on perusvarma maastoratsu, se ei ole vaarallinen vaikka saattaakin säpsyä pelottavia juttuja.

Uusissa paikoissa Tollo on hyvin rauhallinen. Se ei turhaan sytkyile uusia hevosia, ihmisiä tai paikkoja nähdessään. Radalla ori keskittyy esteisiin ja antaa kaikkensa. Vaikka hevonen tulisi huonoon paikkaan, se yrittää parhaansa ja pelastaa ratsastajan monta kertaa. Erikoisesteitä ori ei tuijota, vaan hyppää ne kyselemättä kahdesti. Tollo on oikein luottopeli esteillä!

© nica


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

Tollo pääkuvaTollo esteilläJesse ja Tollo maastoestetunnillaTollo rakenneRosa, Kössi ja TolloKetunmetsästysKevät 2013Jesse ja Tollo aattoratsastus 2013

Ei jälkeläisiä


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy