ChapaC Brown

Kutsumanimi: Charlie
Rotu: Ruotsalainen puoliverinen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummanruunikonkirjava
Säkä: 166cm
Ikä: 14 v (s.  25.05.2010) oma
Rekisterinumero: VH16-043-0041
Osaaminen:Helppo B, 130cm
Ennätys:
Omistaja:Alviina Herrala
Kasvattaja:
Meriitit:

Luonne

Charlien motto kuuluu: "Kaikki käy, kunhan on mukavaa". Se on lupsakka käsiteltävä, ja jo varsana se möllötteli aina niin rentona, että sen kasvattaja epäili kasvattaneensa pikemminkin ratsastuskoulu- kuin kilpahevosen. Charliella on kuitenkin mielettömän hyvä hyppy, ja niinpä sen todellinen arvo ymmärrettiin lopulta. Hyväpäinen, turvallinen ja hyvin hyppäävä hevonen kannatti ilman muuta brändätä juniorihevoseksi, sellaisista kun maksetaan huomattavasti enemmän kuin tuntihevosista ja tädinkuljettimista.

Charlie on kaikin puolin kiva hevonen. Sen tallikäyttäytyminen on moitteetonta, se on toistaiseksi voitu tarhata minkä tahansa hevosen kanssa ja se näyttääkin hyvin sympaattiselta. Unelmien hoitohevosen kanssa on myös mukava suunnata metsäpoluille rennon maastoilun merkeissä. Charlie tykkää kaikesta rennosta! Joskus harvoin se innostuu peltolaukoista, mutta yleensä se on kuin keinuhevonen. Jos ruunan selkä ei olisi vielä niin kovin luiseva, se olisi ilman satulaa ratsastavien suosikki. Sillä ei ole kovinkaan näyttävät askellajit, vaan pikemminkin melko matalat ja mukavat. Laukka kyllä venyy tarvittaessa hyvinkin pitkäksi.

Ruuna on mukavuudenhaluinen ja perusluonteeltaan hieman laiska. Jos sen ei tarvitse tehdä töitä täysillä, se ei tee. Se voi olla myös hidas avuille, ja vaatiikin ratsastajalta tarkkuutta ja näppäryyttä heräilläkseen. Charlie on kuitenkin täysin mahdollista ratsastaa säpäkämmäksi ja taitava ratsastaja voi löytää sen työskentelymotivaation jopa sileällä. Esteitä hypätessä Charlieta on helpompi innostaa. Ruuna on rehellinen ja yritteliäs hyppääjä, joka antaa ratsastajalle anteeksi pienet virheet. Loputtomiin sitä ei kuitenkaan voi ratsastaa huonosti, sillä jos Charlien selässä matkustelee tai tekee toistuvia virheitä, ruuna pistää kyllä pian itsekin homman lekkeriksi ja alkaa stoppailla esteille. Charlien kanssa isojenkin esteiden hyppääminen tuntuu turvalliselta silloin kun yhteistyö toimii.

© Lynn M


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

Charlie - rakennekuvaAnthon ja CharlieSara ja CharlieSartsu ja ChapaOpetusmaasto

Ei jälkeläisiä


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
29-08-2020 Seppele Cup 2020 1/2 Villit/Seppele Cup 90 cm 25/30
02-12-2016 Vaahterapolku RKM 2016 5. 80cm 7/24

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
28.08.2020 Seppele Cup 2020 1/2 Villit/Seppele Cup Helppo B 2/20
02.12.2016 Vaahterapolku RKM 2016 2. Helppo A 11/30

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy

Palkinnot

RKM-palkinto