AlexGood Enough Is Good Enough

Kutsumanimi: Alex
Rotu: Englantilainen täysiverinen
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Punarautias
Säkä: 170cm
Ikä: 11 v (s.  20.08.2008) oma
Rekisterinumero: VH05-006-4033
Osaaminen:HeA, 130cm, 110cm (re), west
Ennätys:
Omistaja:Odelie
Kasvattaja:
Meriitit:

Luonne

Epäonnistuneen laukkauransa takia ratsuksi koulutettu Alex on mitä hurmaavin ja pehmeä luontoisin ruuna, mitä saakaan hakea. Se on erittäin ihmisystävällinen ja huomiota hakeva rautias otus on kuitenkin hieman hölmö tapaus, eikä sille voi olla suuttumatta sen tehdessä pieniä pahojaan. Hoitotilanteissa nätisti käyttäyyvä, mutta varsin malttamaton Alex, ei meinaa millään pysyä paikoillaan ja sillä on tapana hamuta kaikkea, mihin se vain ylettää. Usein hamuamisen uhriksi joutuu kuitenkin hoitaja tai harjat, joita se viskoo mielellään ympäri karsinaa tai tallin käytävää. Varustaessa Alex on kova kuopimaan maata ja haluaisi kovasti päästä jo liikkeelle ja menemään. Se ei irvistele satulavyötä kiristäessä, mutta millään se ei meinaisi pysyä paikallaan ja tanssahtelee innoissaan narun päässä.

Entinen laukkaura näkyy vielä tänäkin päivänä Alexissa. Toisinaan se ei meinaa pysyä millään käsissä ja harrastaa laukkapyrähdyksiä lyhyeltäkin matkalta. Kuitenkin ruunasta löytyy myös erittäin kuuliainen ja innokas oppija, jonka saa esille päättäväisellä ja kylmähermoisella ratsastuksella. Alex omaa kauniit ja melko korkeat askeleet, kunhan sn saa vain työskentelemään kunnolla. Sen askellajeissa on helppo istua, joten kyydissä oleminen on helppoa, vaikka ratsastajan höykyyttäminen onkin välillä ruunan mielipuuhia. Kouluratsastuksen kiekurat eivät le aina Alexin lempi puuhaa, eikä sen keskittymiskyky kestä yleensä liian pitkään niissä hommissa. Siksi se tarvitsee monipuolista liikuntaa ja kouluratsastusta harjottaessa asiasta toiseen hyppääminen on tehtävä nopeasti. Esteet ovat tälle herralle oikeaa herkkua. Se tuntuu ylittävän minkälaisen tahansa esteen mistä suunnasta tahansa, mutta tarvitsee myös määrätietoista ohjausta, että tiet menee oikein ja tahti pysyy kurissa. Maastossa Alex saattaa säpsyillä, jos joku pääsee sen yllättämään, mutta maastoesteille päästessä se unohtaa kaiken muun ja keskittyy täysillä suorituksiinsa.

Virtaa täynnä oleva Alex on mitä mukavin kaveri pienistä paheistaan huolimatta joka tilanteessa. Kuitenkin Alex on luonteeltaan, ehkäpä jopa erittäin hölmö hevonen, joten se katselee ihmisiä suloisella katseellaan ja saattaa varsinkin ratsailla tehdä omanlaisia hypähdyksiään. Poju harrastelee myös hyvillä päivillään pukkeja, sillä ratsastajan höykyttäminen on aina suuri ilo.

© Odelie


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

AlexAlexAlexJutta ja Reino sekä Aada ja AlexAlexAlexAlex

Jälkeläiset

s. 2017 Rainmaker, e. Cloudgazer


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy