ML Love Deluxe

Kutsumanimi: Tessa
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunikonkimo
Säkä: 180cm
Ikä: 22 v (s.  12.04.2011) oma
Rekisterinumero: VH11-031-0623
Osaaminen:Helppo A, 160cm
Ennätys:
Omistaja:Anne (VRL-06858) / Saaristo
Kasvattaja: Mêl Seren
Meriitit: PP-MVA, FF

Luonne

Tessa on siis luonteeltaan kerrassaan valloittava persoona. Tammalla on hyvin harvoin huonoja päivä, mutta kun niitä ilmenee on syytä olla varuillaan. Jättiläismäisen tamman kiukuttelu kun on ennen kaikkea rasittavaa, mutta myös hyvin vaarallista. Yleensä kuitenkin on herttainen ja lempeä elikko, joka nuolee kättä samalla kun sitä rapsuttelee otsasta ja hörisee aina innoissaan talliin tulijoille. Rakastaa olla huomion keskipisteenä ja tulee usein mustasukkaiseksi jos sitä ei huomioida muiden ohessa ollenkaan. Sen karsinan oveen onkin jo muodostunut oma potku-kohta, josta on maalit lähtenyt pois. On myös muita hevosia kohtaan yleisestikin todella kärttyisä tapaus ja johtajan palli tullaan varmasti valtaamaan; ihan vaan jo ehkä kokonsakin puolesta...

Hoitaessa Tessa on kärsivällinen ja seisoo nätisti paikallaan koipeaan lepuuttaen ja alahuuli lerpallaan. Nauttii harjauksesta täysin siemauksin ja välillä hamuaa laiskasti hoitajansa housunlahjetta. Tamma voi oikeastaan harjata kuka vain, sillä se on yhtä rento ja vakaa jokaisen ihmisen seurassa. Talutukseen tarvitaankin sitten jo vähän kokemusta, sillä tamma on varsinkin kesäisin hyvin ahne ja kiikuttaa kyllä varomattoman taluttajaparan tutkimaan pihanurmikon antimia. Saa myös joskus omia hepulikohtauksiaan taluttaessa ja saattaa singota sivulle, kun sitä vähiten odottaa. Varsinkin kissat näyttävät tammasta olevan hurjan kummia ja pelottavia otuksia...

Ratsuna Tessa on kuuliainen ja nöyrä, mutta siitä löytyy vaadittaessa hiukan temperamenttiakin. Omaa hienot ja isot liikkeet, jotka on miellyttävät istua. On myös joskus melko kankea ja vaatii hyvän alkulämmittelyn ennen suorituksen aloitusta.

Koulua Tessa paahtaa helpolla tasolla sen minkä osaa. Sen keskittyminen ei aina tunnu riittävän ihan kaikkeen ja ilman kankia ei ole asiaa mihinkään klassisen kouluratsastuksen kiemuroihin. Osaa kuitenkin pohkeenväistöt, peruutukset ja avo-ja sulkutaivutukset siinä missä muutkin.

Esteillä Tessa on eteenpäin pyrkivä, mutta kuitenkin nöyrä ratsu. Kysyy aina ensin ratsastajaltaan lupaa pidentää askeltaan esteelle, eikä suinpäin rynnistä menemään. Omaa korkean ja loivan hyppytyylin, jonka ansiosta pudottelee harvoin. Saattaa kuitenkin aremman ratsastajan kanssa kieltää erikoisemmilla esteillä tai heittää viime hetkellä ohi. Oikean ratsastajan kanssa on kuitenkin tarkka, nöyrä ja kohtalaisen rohkea estehevosen alku, jolla toivottavasti päästään vielä valloittamaan isojakin ratoja!

Maastossa tamma on pomminvarma, mikäli vaan ratsastaja osaa sitä rohkaista tarpeeksi pelottavissakin tilanteissa. Varmajalkainen huonommassakin maastossa ja osaa rentoutua metsässä. Laukkasuorat ovat Tessan mieleen ja silloin suuri tamma usein rytistelee kärkeen isoilla harppauksillaan. Maastoesteitäkin ollaan kokeiltu ja tamma tuntuu pitävän siitä valtavasti.

© Ros


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

TessaTessaTessaTessa

Suku

i. Kearney's Anakin
fwb, rnpäist, 181cm
PP-MVA, KTK-II, ERJ-I
ii. Kearney - evm
fwb, rn, 183 cm
iii. Autsher Tabil
iie. Lady Matsher
ie. Abbey's Levito - evm
fwb, km, 177 cm
iei. Tyelar Swing
iee. Ohmilious
e. Me Love Yoy Love
fwb, km, 161cm
ei. Yandbridge's Work This - evm
fwb, mkm, 160 cm
eii. Workaholic xx
eie. Beauty Package FIN
ee. KL Love Reaction - evm
fwb, km, 164 cm
eei. Swinging Treasure
eee. Chemical Reaction

Jälkeläiset

s. 2020 Brillyoncé, i. JB Chrysus
s. 2020 Blue Gemstone, i. Sinevan Cortar
s. 2018 Luxury Sabre, i. Xcalber
s. 2013 R's Afterglow, i. ML Hustler


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy