K.R. Tuhkimo-Kiri

Kutsumanimi: Töhis
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Ori
Väri: Musta
Säkä: 173cm
Ikä: 15 v (s.  05.05.2013) oma
Rekisterinumero: VH13-018-0623
Osaaminen:Ravit
Ennätys:
Omistaja:Anne (VRL-06858) / Saaristo
Kasvattaja: Rantaniemelän Kiri (KIRI3600)
Meriitit: Fn, PKK-V, PP-MVA, KTK-III, SLA-II, SV-II, YLA-III

Luonne

Töhis on määrätietoinen ja energinen pakkaus, joka ei ihan jokaisen käteen sitten sovikkaan. Jarrut herralta on usein pahasti hukassa, mutta karismaa ja charmia tästä herrasta löytyy - ja paljon. Kyllä siitä vielä oikea naistenmies kasvaa ja kehittyy! Yleisesti Töhiksen kanssa tulee kyllä toimeen. Kokeneempiin käsiin tämä isäänsä ja emäänsä paljolti suurempi otus silti on aina laitettava, ihan kaikkien turvallisuuden vuoksi. Herran ei missään nimessä saa antaa kontrolloida tai dominoida, koska sillä sekunnilla katastrofi on täydellinen. Komentaa saa välillä kovastikin, mutta kyllä lopulta uskoo, ja on herra ihmiselle nöyrä ja lojaali - vaikkei aina siltä tuntuisikaan. Huomionkipeä kaveri lopulta kovan ja jääräpisen kuoren alla onkin ja kyllähän Töhis tekee kaikkensa huomiota, hellyyttä ja rapsutuksia saadakseen.

Kaveriksi ja kumppaniksi tämän kanssa pääsee ajan kanssa ja onkin erittäin ihastuttava tapaus, kun oppii ettei kaikkia niin vaan pompotellakaan. Töhis on laumasielu ja ei oikein viihdy yksin, vaikka pomottava luonne kavereita karkottaakin. Siksi ori tarhaakin isänsä Unettoman kanssa, pysyy arvojärjestys kohdillaan eikä tule sanomista kun pappa pistää nulikkansa aisoihin ja kurin paikalleen.

Raviuraa katsastellessa herra on osoittanut todellista potentiaalia ja aivan upeaa lennokasta ja hyvin matkaa voittavaa askellusta, vaikkakin: ilmaiseksi ei mitään saa. Ihan ketä vain ei siis ohjien päähän voi kuitenkaan pistää, mutta kun oikea ohjastaja päättäväisyydellä, määrätietoisuudella ja pitkillä hermoilla löytyy, on herra tyytyväinen ja mahdollisuuksia täynnä. Raviratsastuksen alkeitakin Töhikselle ollaan pikkuhiljaa alettu opastaa. Kovasuinen jättiläinen on kuitenkin varsin arvaamaton ja säikky ilman kärryjään. Turvallisessa paikassa kotona ja rauhassa opetellessa on näyttäviä suorituksia kuitenkin tehty - pitkä ja veneyvä askel on miellyttävä ratsastajalle ja vauhtiin päästessään herra oikein innostuu! ..Välillä sitten innostuksissaan on ruvennut joko pukittelemaan tai rikkonut laukalle, mutta eikös se niin mene, ettei työ tekemällä lopu ja hiljaa hyvä tulee. Näyttelykehissä Töhiksellä on taito hallussa ja esiintyminen sujuu moitteettomasti. Koreana kävelevä herra kyllä pöäisee ja pörrää, muttei lähde tammojen perään tai punkaa muutenkaan. Ja kun aika koittaa Töhis seisoo kiltisti ja ylväänä paikallaa - välillä voisi jopa kuvitella sen tietävän että nyt kuuluu esiintyä ja näyttää hienolta!

Eipä Töhiksen kanssa muitakaan ongelmia taida olla... Ei juuri ole väliä onko koppi vai auto, kun siististi mennään sisälle kuitenkin. Kengittäjän kanssa ei ole suurempia ongelmia ja jalka pysyy niin kauan ylhäällä kun vaaditaan. Eläinlääkärin kanssa tuttavuutta tekee myös mielellään, eikä pistämiset ja lääkitsemiset ole ongelmia. Varsin siis seurallinen pakkaus, joka ei vain aina ihan osaa olla kokoisensa hevonen.

©Rähinä


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

Tohis - varsaTohis Tohis

Suku

i. Uneton
m, 160,5cm
1.20,5, vs. yli 200000v€
Fn, PKK-V, PP-MVA, SLA- II, YLA-III, KTK-III, VRER-Tähtijuoksija
ii. Olpi - evmiii. Jätkä - evm
iie. Lumituiskun Paju - evm
ie. Rositan Tähti - evmiei. Aroha
iee. Kelokosken Humu
e. Pajun Tuhkimo
vprt, 142cm
ei. Tähti VIntiö eii. Jokeri
eie. Pompun Emmi
ee. Anelma Virkeeei. Hippa
eee. Vilman Lumituisku

Jälkeläiset

s. 2023 Bonari, e. Ruskon Kelori
s. 2022 Erätulen Talttumaton Talismaani, e. Hirun-Helinä
s. 2019 AR Typykkä, e. Pimatsu Ros
s. 2018 Uudenkuun Touhotar, e. Valheenpaljastaja
s. 2018 K.R. Lumikinjahti, e. K.R. Salarakkaankosto
s. 2018 K. Kiri Pekka , e. K. Pimun Aamu
s. 2017 Snillin Hattara, e. Hahtuva


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy