Ulpu paaKoston Ulappa

Kutsumanimi: Ulpu
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias
Säkä: 156cm
Ikä: 10 v (s.  01.04.2011) oma
Rekisterinumero: VH13-018-1226
Osaaminen:
Ennätys:
Omistaja:Anne VRL-06858
Kasvattaja: Koston Suomenhevoset
Meriitit: PP-MVA

Luonne

Hauskalla päämerkillä varustettu Ulpu tuli, kun Josefiina kaipasi toista nuorta ja energistä kisaratsua. Olivian rinnalle. Sopivaa hevosta ei meinannut millään löytyä, kunnes soittelukierros suosikkikasvattajien läpi auttoi, ja Koston tallista löytyi Virmikseen sopiva nuorikko. Otukseen ihastuttiin jo puhelinkeskustelun ja sähköpostitse laitettujen kuvien jälkeen, ja jo koeratsastuskerralle otettiin varmuuden vuoksi traileri mukaan – kaiken varulta... Ja hyvä että otettiin, sillä mukaanhan Ulpu lähti.

Kaupat onnistuivat, sillä sitä saatiin, mitä haluttiin. Ulpun hallitsevin piirre on juurikin loppumaton energisyys. Se on pirteä kuin peipponen aamusta iltaan, ja hikijumppakin väsyttää tamman vain hetkeksi. Mikään hankala hössöttäjä Ulpu ei silti ole. Se on hauska käsiteltävä ja paijailtava, sillä tamma suhtautuu kiinnostuneesti kaikkeen ympärillään tapahtuvaan ja on loppumattoman utelias. Jokainen hoitotoimenpide saa Ulpun huomion, vaikka samat hommat olisikin tehty tuhanteen kertaan. Tämä piirre hevosessa jaksaa ihastuttaa: Sille maailma on loputtoman ihmeellinen paikka, josta löytyy aina jotain kummasteltavaa. Ulpu on myös hyvätapainen ja kiltti. Se rakastaa huomiota ja tekee parhaansa miellyttääkseen käsittelijäänsä. Tamma seuraisi taluttajaansakin varmaan vaikka leijonanluolaan, niin luottavainen ja ihmisrakas se on. Hevoslaumassa Ulpu tulee toimeen kaikkien kanssa, leikkii ja nahistelee kuin pikkuvarsa.

Kuten maasta käsin, myös ratsuna Ulpu on hauska. Menoa ja meininkiä piisaa, eikä tamma tunne käsitettä ”laiskuus” tai ”haluttomuus”. Eri asia on, miten ratsastaja onnistuu kanavoimaan Ulpun tehokkuuden oikeaan kohteeseen. Tamma on melkoisen ylikuumeneva pakkaus, ja kovin montaa lepopäivää ei treenien välissä voi pitää, tai hevonen kerta kaikkiaan leviää käsiin. Ulpu on todella mukava ratsastettava, pehmeä ja hyvinkoulutettu, kunhan ylimääräinen virta puretaan alkutreenin aikana ja tamma kykenee keskittymään työskentelyyn. Ulpu on notkea, nopea ja sulavaliikkeinen. Se on hyvin koulupainotteisesta suvusta, ja omaakin pyöreät, irtonaiset liikkeet. Mutta koska tammassa riittää puhtia ja pontta, nauttii se selkeästi enemmän esteratsastuksen vauhdista ja vipinästä. Erityisesti Metka syttyy maastoesteistä: ratsastajan on oltava tarkkana, ettei tamma lähde ryöstämään omia aikojaan. Kaiken kaikkiaan Ulpu on siis varsin monipuolinen ratsu: kauniisti liikkuva kouluheppa, energinen esteillä ja mitä mainioin maastoradalla. Tästä johtuen se saa kokeilla siipiään kenttäratsastuksen saralla. Se onkin sopivan haastava laji suomenhevoselle, joka janoaa seikkailua.

© Josefiina


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

Ulpu paaUlpu

Suku

i. Heinämäen Iltatähtiii. Helmipuron Tähdenlentoiii. Kuujärven Tuikkiva Tähti
iie. Walkean-Walo
ie. Ruiskukan Lentävä Peikkoiei. Kuujärven Lentävä Lähtö
iee. Ruiskukan Velho-Peikko
e. Onnen Meriei. Onnen Revanssieii. Saagan Kuuvelo
eie. Pohjolan Madonna
ee. Heinämäen Inkerieei. Hiisilahden Kaamos
eee. Heinämäen Unihäiriö

Jälkeläiset

s. 2016 Virmalan Roihu, i. Virmalan Loimu
s. 2016 Virmalan Lumoojatar, i. Moon Harvinainen
s. 2015 Virmalan Tuhka, i. Kissankäpälän Kaamos


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua

15.06.2014 Zeiton Sporthorses, Kuroibaka:
Kuvassa on kiva tunnelma ja tausta on onnistunut ja mukautuu hyvin itse hevoseen. Hevonen on hyvin ponimainen ilme. Kuvassa on erittäin vahvat varjot, jotka kuitenkin sopivat kuvaan erinomaisesti. Jouhet ovat onnistuneet, samoin silmä ja ilme. Kokonaisuudessaan äärettömän söpö ja onnistunut kuva! (EM: Söpöys)

19.11.2013 Virmaveden hevostila, Elisa:
EM: Tunnelma

18.01.2012 Atlas, aksu:
Hulppean hieno kuva. Ihailtavan rohkeaa varjojen käyttöä. (KP)

15.01.2012 Elisan talli, Elisa:
Hyvin tunnelmallinen, postikorttimainen talvikuva. Kauniit valot ja varjot. Sävyt onnistuneet, hyvin eläväisen näköinen, paitsi turvasta, jonka väritykseen kiinnittäisin enemmän huomiota (poikkeaa muusta tyylistä). (KP)


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto
15.06.2014Zeiton Sporthorses6. Muut kuvat: PääkuvaKuroibakaLKVKP, EM
19.11.2013Virmaveden hevostila5. Suomenhevonen ja talviElisaLKVKP, EM
24.09.2012MSY12. Piirretyt kylmäveritammatLucianaPUN1
18.01.2012Atlas6. PääkuvaaksuKP
15.01.2012Elisan talli4. Muut kuvat - PääkuvaElisaKP

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy