NoksuOkeanos

Kutsumanimi: Noksu
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Sukupuoli: ori
Väri: Mustankirjava
Säkä: 185cm
Ikä: 10 v (s.  22.02.2013) oma
Rekisterinumero: VH15-031-0162
Osaaminen:Int II, 100 cm
Ennätys:
Omistaja:VRL-10361 / Halluharjan tila
Kasvattaja: VRL-10444
Meriitit:

Luonne

Hoitaessa ori on syytä sitoa molemmin puolin kiinni, lisäksi tulee pitää silmät auki ja pysyä hereillä hoitaessa, koska ori saattaa sekä näykkiä että huitoa takasillaan. Kun hoitaja uskaltaa komentaa oria todella, se yleensä tyytyy seisomaan paikallaan korviaan luimistellen ja hiukan takasellaan huitoen. Tutun hoitajan kanssa ori myös alkaa rentoutua ja saattaa pitkän yhteistyön jälkeen olla ihan rauhallinenkin harjattava. Kun talutukseen siirrytään, on parempi taluttaa Noksua suitset päässä. Nykyään tämä on pääosin, koska ori ei ole sitten varsavuosiensa tottunut olemaan riimusta talutettuna, vaan saattaa innostua tällaisesta sensaatiosta liikaa. Koska oria myös talutetaan suitset päässä esimerkiksi tarhaan, ei niiden pukemisen kanssa tule yleensä suurempia ongelmia. Satulan pukeminen sen sijaan on hieman haasteellista, selkään sen kyllä saa laittaa (jos ylettää), mutta satulavyön kiinni laitossa saa olla hyvin varuillaan takajalkojen suhteen. Takajalkoja saa varoa myös suojia pukiessa, pinteleiden käyttö takajaloissa säästetään erikoistilanteisiin. Etusuojat tavallisesti saa pukea helposti. Noksulla ei käytetä loimea, sillä vaikka sen saisi orin päälle, niin luultavasti se löytyy tarhasta tai karsinasta tuhantena palasena viimeistään vartti loimen pukemisesta.

Niin kutsutut "erikoistoimenpiteet", kuten lastaus, kengitys, eläinlääkäri, peseminen ja klippaus eivät ole helpoimpia asioita Noksun kanssa. Lastatessa orin kanssa on aiemmin tarvittu runsaasti lisäkäsiä, nykyään napakka lastaaja ja joku varmistamassa, ettei ori pääse peruuttamaan pois, tavallisesti riittää. Ori matkustaa kiltisti, mutta ulos tullaan yleensä ryminällä. Kengittäjät eivät yleensä ole Noksun suurimpia faneja, vaan mielellään buukkaisivat oriin jollekin sijaiselle, samoin eläinlääkärit. Peseminen ja klippaus tavallisesti onnistuvat kohtuullisesti tutun ihmisen kanssa, mutta vieraan on turha yrittää kumpaakaan.

Ratsuna Noksu on hieman hankala ja kuuma. Kuitenkin, kun ratsastaja saa orin toimimaan niin se on todella toimiva ja näyttävä kouluratsu. Kouluratsuna ori on todella upea, jos ratsastaja on tarpeeksi herkkä, mutta silti rittävän napakka pitääkseen Noksun kurissa. Esteet ovatkin aivan oma lukunsa, Noksulla kyllä voi sen koulutaustasta huolimatta yrittää hypätä, mutta onkin ihan eri asia suostuuko se hyppäämään. Ori saattaa kiihdyttää esteelle hirveään vauhtiin, mutta juuri ennen estettä tehdä täyden stopin jolloin ratsastaja yleensä hyppää yksin. Tutun ratsastajan kanssa hyvänä päivänä ori hyppää esteitä kohtuullisella tekniikalla ilman suuria ongelmia. Maastossa ratsastaja saa olla kokoajan varuillaan, sillä ori saattaa "säikähtää" vaikka sitä oman tallin postilaatikkoa joka vielä viimeksi oli ihan hällä väliä juttu.


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

NoksuNoksu

Ei jälkeläisiä


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
13.06.2021 Tie Tähtiin Finaali - Hopeaharjan ratsastajat Villlit - Tie Tähtiin 2021 4. Vaativa B, expert 3/5
30.05.2021 Tie Tähtiin 4. ok - Ridklubben Vårön Villlit - Tie Tähtiin 2021 4. Vaativa B, expert 4/5
16.05.2021 Tie Tähtiin 3. ok - Kuukkeli Villlit - Tie Tähtiin 2021 4. Vaativa B, expert 5/5
02.05.2021 Tie Tähtiin 2. ok - Savenmaa Villlit - Tie Tähtiin 2021 4. Vaativa B, expert 2/5
18.04.2021 Tie Tähtiin 1. ok - Hartroof Areena Villlit - Tie Tähtiin 2021 4. vaativa B, expert 1/5

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy

Palkinnot

TT 3TT 1TT 5TT 4TT 2