LediLooking Rumbled

Kutsumanimi: Ledi
Rotu: Ruotsalainen puoliverinen
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias tobiano (eeAa TOn)
Säkä: 163cm
Ikä: 9 v (s.  08.09.2021) 
Rekisterinumero: VH15-031-0162
Osaaminen:Prix St Georges / 120cm
Ennätys:
Omistaja:Halluharjantila, Eedi Myllyoja (yp)
Kasvattaja: Halluharjantila
Meriitit:

Luonne

Ledi on varsin fiksu hevonen. Se oppii uudet asiat, niin hyvässä kuin pahassakin, yleensä muutamalla toistolla erityisesti namien antaman ylimääräisen motivaation kanssa. Namien lisäksi tammalle kelpaavat palkkioksi hyvin myös rapsutukset erityisesti harjan juuresta. Hoidettavana Ledi onkin varsin huomionkipeä ja kiinnostunut kaikesta tapahtuvasta. Karsinassa irti hoitaessa tamma usein tönii hoitajaa turvalla kerjäten rapsutuksia, seisten kuitenkin muuten kiltisti paikallaan. Satuloidessa pullistelee vähän, mutta parin kiristyskerran jälkeen yleensä luovuttaa.

Ratsastaessa Ledi on vähän hitaasti lämpeävä ja vaatii pitkän verryttelyn käynnissä ja Verryttyään ja saadessaan ratsastajalta riittävästi tukea sekä kevyitä apuja Ledi on todella nopeasti reagoiva ja miellyttämishaluinen ratsu. Tuen tarpeen ja kevyiden apujen tarpeen vuoksi tamma ei ole ihan aloittelijan ratsu. Tosin epäsopivankaan ratsastajan kanssa Ledi ei tee mitään erityisen tyhmää, yleensä vain alkaa jumitella. Päälajissaan kouluratsuna tamman suurin ongelma on lyhyehkö askel. Usein lisäykset tuppaavat jäädä vähän lennottomiksi ja ratsastajalta vaaditaankin runsaasti kannustusta, jotta Ledi suorittaa venyttävät liikkeet hyvin. Muuten Ledi on varsin toimiva hevonen, mieluisimpia juttuja sille ratsuna ovat erilaiset sivuliikkeet, kuten pohkeenväistöt. Esteilläkään Ledi ei ole iha toivoton. Ei sillä mikään huippuhyppääjän tekniikka ole, mutta tamma yrittää parhaansa ja hyppää varsin näppärästi pienenpiä esteitä. Reilun metrin kokoisilla esteillä se tarvitsee jo melko osaavan esteratsastajan, mutta pystyy suorittamaan saadessaan riittävästi tukea.

Ledi pitää kovasti muista hevosista, ja tulee yleensä laumassa toimeen hyvin. Tämä näkyy myös maastoillessa, missä Ledi liikkuu huomattavasti mieluummin kaverin kanssa kuin yksin. Yksinkin Ledi kyllä suostuu maastoon ja kulkee yleensä ihan kunnolla, mutta on huomattavasti herkempi säpsymään kuin kaverin kanssa. Säpsyessään tamman reaktio on yleensä helposti etukäteen luettavissa tamman jähmettyessä jo kauas pelon kohteesta.

© omistaja


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

LediLedi

Ei jälkeläisiä


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy