Pineapple Farmer

Kutsumanimi: Poni
Rotu: Tilastoponi
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Voikonkirjava
Säkä: 113cm
Ikä: 13 v (s.  01.01.2008) oma
Rekisterinumero: -
Osaaminen:Ratsukoulutus kesken, ajo-opetettu
Ennätys:
Omistaja:Cameron Brown
Kasvattaja:
Meriitit:

Luonne

Poni ei söpöstä ulkomuodostaan huolimatta lasten helliteltävä talutusratsu. Vaikka entisistä kodeista saatuja huonoja tapoja on saatu vähitellen korjattua, löytyy Pinestä edelleen työsarkaa. Pine ei pidä harjaamisesta, ei jalkojen hoidosta eikä rapsutuksista. Siitä ei saa tekemälläkään kaveria pitkälliseen rapsuttelu-hellittely-hetkeen. Se ei potki tai pure (enää), mutta seisottuaan mielestään tarpeeksi kauan hinkattavana se alkaa huiskia varoittelevasti hännällä ja napsia ilmaa. Karsinasta hakiessa odotettavissa on yleensä lisäksi takaliston kääntämisellä pelottelua, vaikkei Pine silloinkaan potki tai kiukuttele määräänsä enempää. Satuloidessa pullistelee, napsii varoittavasti ilmaa ja näyttää erittäin kärttyiseltä, suitset saa taiteiltua päähän vain auttamalla suun aukaisussa.

Ratsuna Pine ei osaa oikeastaan mitään. Se ei panikoi selkäänsä kiipeävää ihmistä ja suostuu jopa seisomaan paikoillaan hyvin happamalta näyttäen. Se ei kuitenkaan vielä käsitä pohjeapuja täydellisesti, ja tottelee paremmin ääniapuja. Tai tarpeeksi kovaa pohjetta, mutta ääniapu on kaikkien mielestä se kivempi vaihtoehto... Laukkaamaan se ei suostu kuin lyhyitä pätkiä ja käskeminen saa sen yleensä temppuilemaan. Temppuilemaan se alkaa myös väsyessään, ja koska Ponilla on varsin kehnot ratsulihakset, se tapahtuu äkkiä. Temppuilu sisältä jumitusta, peruuttelua ja lopulta äkkinäisiä pukkilähtöjä sivulle.

Ajaessa Poni on jopa mukava. Se seisoo paikoillaan valjastaessa, joskin edelleen hapanta naamaa näyttäen, ja kipittää käskyjen mukaan menemään. Ajokkinakin se alkaa peruutella ja jumittaa väsyessään, mutta äkkilähtöjä se ei enää kärry perässään ota. Onneksi...

Poni on erittäin, erittäin sosiaalinen, jopa eroahdistukseen saakka. Se kerää itselleen mielellään lauman, jota partioida ja pörhistelee äkäisesti muille ruunille, mutta jättää yleensä tappelematta tehtyään mielipiteensä selväksi. Se leikkii, rapsuttaa ja hengaa mielellään kaikkien kanssa. Valitettavasti se myös tulee yli, ali ympäri ja läpi, jos jää liian pitkäksi aikaa yksin laitumelle tai tarhaan, eikä sitä voi väittää myöskään maastovarmaksi, ainakaan yksin. Karsinassakin se viihtyy paremmin, jos heti näköetäisyydellä on joku, muttei enää ramppaa itseään hikeen, vaikka joutuisikin sisällä hengaamaan pidempään yksin. Irti ollessaan kohtalaisen haastava napattava, eikä laitumellakaan anna ihan heti kiinni. Onneksi siitä on vähitellen kuoriutunut herkkuperso, joten ämpärin kolistelu auttaa.

© Omistaja


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat


Ei jälkeläisiä


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus
01.09.2023 Seppele Cup 2023 - Syksyn osakilpailu Villlit - Seppele Cup 2023 Helppo C:2 6/15

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy