EbbaLille Ebenholts

Kutsumanimi: Ebba
Rotu: Gotlanninruss
Sukupuoli: Tamma
Väri: Voikko
Säkä: 127cm
Ikä: 10 v (s.  16.07.2020) oma
Rekisterinumero: VH20-028-0147
Osaaminen:
Ennätys:
Omistaja:VRL-10444 (Ilvessuo)
Kasvattaja:
Meriitit: KRJ-II, YLA2

Luonne

Ebba on pirteä, mutta erityisesti lapsille äärimmäisyyksiin saakka kiltti ponitamma. Aikuisille poni saattaa välillä nyrpistellä naamaansa, eivätkä kaikki tamman hyvät puolet välttämättä tule heti esiin. Tämän piirteen vuoksi Ebba on yleensä aikuisten toimittamien erikoistoimenpiteiden, kuten kengityksen ja eläinlääkärikäynnin, aikana hieman happaman oloinen, mutta toimii kuitenkin kiltisti. Lastatessa tamma ei turhia kävele, vaan kiipeää ajoneuvoon rohkeasti.

Maastakäsin Ebba toimii kiltisti, sen saa yleensä hakea tarhan tai laitumen takanurkasta, mutta pakoon poni ei lähde. Lapsia tamma saattaa jopa kävellä vähän vastaan. Kiinni jäätyään kävelee taluttaessa kiltisti määrätyssä paikassa taluttajan takana tai vieressä. Seisoo narussa kiltisti myös sidottuna, mutta voi myös hoitaa irti karsinassa. Kummassakaan vaihtoehdossa hoitamisessa ei tule ongelmia, vaan Ebba nauttii harjailusta ja rapsutuksista täysin sydämin. Varustaessa tamma saattaa vaatia vähän maanittelua kuolainten suhteen, mutta on muuten nätisti.

Ratsuna Ebba on unelmaponi, se osaa varoa kokemattomien lapsiratsastajien kanssa liikkeitään ja kuuntelee vähän epämääräisempiäkin apuja tehden asiat suunnilleen oikein. Osaava ratsastaja pystyy kuitenkin kohtuullisen pienellä vaivalla kaivamaan Ebasta myös sen oikean potentiaalin. Kouluponina tamma onkin pikkuponiksi osaava, ja myös suorittaa tasaisella mielellään. Koulutaustasta huolimatta Ebba on myös melko hyvä hyppääjä, vaikka toisinaan tamma tuntuukin korvaavan puuttuvaa kokemusta ja tekniikkaa lähinnä vauhdilla. Myös maastoilijana Ebba on mukava poni. Tamma on varsin varmajalkainen ja maastovarma, se toimii mukavasti missä tahansa kohdassa jonoa ja yksinkin. Maastolaukoissa tamma saattaa toisinaan innostua hieman turhan paljon.

© Eedi VRL-10444


0

0

Voittoprosentti: 0%Totoprosentti: 0%

Kuvat

EbbaEbbaEbba

Ei jälkeläisiä


Stats

Statistiikka: 0: 0-0-0-0

Kokonaisvoittosumma: v€

VRKK-pisteet:


Sanottua


Näyttelyt

Pvm Paikka Luokka Tuomari Sijoitus Palkinto

Estekilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Valjakkokilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kouluratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Kenttäratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Lännenratsastuskilpailut

Pvm Paikka Jaos Luokka Sijoitus

Ravit

Pvm Paikka Laji/Jaos Lähtö Sijoitus Voittosumma Hylkäyssyy